2016. Május 31. Kedd
Angéla napja





valuta árfolyam

Lehet, hogy át kell értékelni a fluktuációt
2016.05.30.
A technológia fejlődése akkor is zajlik, ha megpróbálunk küzdeni ellene. Akkor pedig jobb, ha a saját javunkra fordítjuk ezt a változást, megtanuljuk azokat a készségeket, képességeket, amelyekkel jól tudunk működni a megváltozott környezetben. A HR is változik a digitalizációval, sokkal fontosabb szerepe lehet támogató, stratégiai szerepkörben, mint korábban, ráadásul hatékonysága már mérhetővé is vált. Két HR-vezetővel beszélgettünk arról, hogy mi a digitalizáció szerepe a toborzásban és a rugalmas munkában, de szóba került az is, hogy át kell-e értékelni a fluktuációt mint negatív jelzést a munkavállalók részéről. A HR Portal Friedl Zsuzsannát, a Microsoft Magyarország HR vezetőjét, és Somogyi Editet, a CIB Bank Humánerőforrás igazgatóját kérdezte.

34 milliárd jut munkahelyi képzésekre: kkv-k és multik örülhetnek
2016.05.27.
33,9 milliárd forintot tervezett be munkahelyi képzésekre a 2014-2020-as időszakban a Nemzetgazdasági Minisztérium. 11,3 milliárd jut a nagyvállalatok, 22,6 milliárd a kis- és középvállalatok munkavállalóinak képzésére uniós pénzből.

"Az IKEA-nál olyan dolgozni, mint ha a barátaival töltené az időt az ember"
2016.05.27.
A svéd lakberendezési lánc 300 új munkahelyet teremt a harmadik magyarországi áruházában Soroksáron, amely 2017 tavaszán nyílik meg. Számos területen várják majd a jelentkezőket, mint például: logisztika, vevőszolgálat, lakberendező vagy dekoratőr. Kilenc vezetőt kiválasztottak már, akik régóta a vállalatnál dolgoznak. Az év második felében indul a nagyobb létszám felvétele - mondta a HR Portálnak Magyar Andrea, az új áruház HR-vezetője.

Leterheltek a HR-esek, ezért nem adnak visszajelzést
2016.05.27.
Rendszeresen visszatérő panasz az álláskeresők részéről, hogy nem kapnak visszajelzéseket a beadott pályázataikkal kapcsolatban, nem tudják, hogy pontosan hol tart a kiválasztási folyamat, illetve hogy számíthatnak-e arra, hogy személyesen is bemutatkozhatnak - derül ki a Profession.hu felméréséből.

Közel kétmillió embert érint közvetlenül a fogyatékossággal élők helyzete
2016.05.27.
Harmadik alkalommal rendezik meg vasárnap a Rehab Critical Mass felvonulást és családi napot Budapesten, amelynek célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a fogyatékossággal élők társadalmi kirekesztésére, valamint azokra a problémákra és hiányosságokra, amelyek haladéktalanul megoldást igényelnek.

Mérnököket képez és alkalmaz a Bosch - több száz új állás
2016.05.27.
A Bosch két számjegyű árbevétel-növekedést ért el 2015-ben, ami 1700 új munkahelyet teremtett. A Bosch további több száz szakember felvételét tervezi idén is - tájékoztatták portálunkat.

Bukhatják a támogatást a fiatal gazdák
2016.05.27.
Akár a teljes felvett támogatást is elbukhatják azok a fiatal gazdák, akik vállalásaik teljesítése után nem nyújtanak be kifizetési kérelmet. Ilyen komoly szankciókat tartalmaz ugyanis az a 2012-es rendelet, amely a mostani támogatásigénylés feltételeit meghatározza.

3. Rehab Critical Mass ? ?Képes Vagyok!?
2016.05.27.
Esemény időpontja: 2016. május 29. Helyszín: Budapest, Clark Ádám tér

Európai Fenntarthatósági Hét 2016 MÁJ
2016.05.27.
Esemény időpontja: 2016. május 30.

Azt erősítik Álmosdon, hogy lehet romaként sikeresnek lenni
2016.05.26.
Álmosd ? A roma fiatalok iskolából való kimaradásának egyik oka, hogy a származásukat összefüggésbe hozzák a tanulmányi lemaradásukkal ? mondta Oláhné Balogh Tímea, aki a legújabb segítő projektben az identitástudat erősítésével igyekszik megelőzni 12 cigány lány lemorzsolódását.

Ez már nem a Kincskereső kisködmön tisztes szegénysége
2016.05.26.
Illúziókkal számolt le és az egész társadalomra veszélyes jelenségekre hívta fel a figyelmet Herczog Mária, szociológus, a Bálint Házban megrendezett nyilvános beszélgetésen. Ez utóbbiak közül ki kell emelni azt a tényt, hogy mostanában rutinszerűen emelnek ki gyerekeket a családokból, ami végzetes hatást generál minden szereplőre nézve. A szociális szakember hozott jó példákat is arra, hogy mikor és hogyan kell beavatkozni azért, hogy később a felnövekvő gyerekekből teljesértékű, adófizető polgár válhasson.

Foglalkoztatás és munkanélküliség: ha a valós helyzetre kíváncsi
2016.05.26.
A GKI elemzése szerint a torzító tényezőket figyemen kívül hagyva, a foglalkoztatás valahol a 2008-as szint környékén van, a versenyszférában inkább alatta; a munkanélküliség pedig még érdemben meghaladja azt - írja a Napi.hu.

Magyar gimnazista lány áll a világ egyik legnagyobb innovációs versenyének élén!
2016.05.26.
Az Intel által támogatott, 2016-os Nemzetközi Tudományos és Innovációs versenyen egy fiatal gimnazista lány, Bálint Karola igen szép eredményt ért el. A díjakat pénteken adták át, az Arizona állambeli Phoenixben.

Egyre kevesebben dolgoznának a mezőgazdaságban
2016.05.26.
Elkényelmesedik a világunk. Főleg a fiatalok körében látható ez a tendencia. Egy álláskeresést segítő portál felmérése alapján derült ki, hogy az adminisztratív munkák iránt érdeklődnek leginkább a pályakezdők.

50 milliárd forint erdőtelepítésre
2016.05.26.
A növénytermesztés és az állattenyésztés mellett nem szabad megfeledkezni az erdészetről sem és úgy tűnik, a Miniszterelnökség is tudja ezt. Néhány napja ugyanis megjelent egy pályázat, amelynek keretében 50 milliárd forint támogatásra pályázhatnak az erdészettel foglalkozók. Az érintettek készülhetnek, ugyanis nyár közepén indul a pályázatok benyújtásának első fordulója.

NEGYEDSZÁZADNYI IFJÚSÁGÜGY
2016.05.26.
Fontos kutatási eredményeket publikál az Ifjúságszakmai Társaság gondozásában megjelent, ?Negyedszázad ? Magyar Ifjúság 2012? című tanulmánykötet, amelyet május 3-án mutattak be a Nemzeti Művelődési Intézetben. A rendszerváltás óta felvett ifjúságkutatási adatokat feldolgozó kötet egy ifjúságügyi sorozat negyedik darabja.

Kezdetét vette a Szedd magad! eperszezon
2016.05.20.
Elsőként az eperföldek nyitották meg kapuikat. Egészen pontosan még nem az összes, de már vannak olyan kertek, amelyek fogadják a vásárolni vágyókat. Következzen egy összeállítás, hogy idén hol is lehet Szedd magad! akció keretében epret szedni. Budakalászon, a 11-es főút Lupa szigeti elágazásánál, a Duna gátja mellett már várja a vásárlókat reggel 8-tól este 7-ig az Erdbeerland Kft. által üzemeltetett eperföld (GPS koordináták: Keleti hosszúság: 19.06914 Északi szélesség: 47.62123). Az eper ára 460 Ft kilónként, de 10 kilós tétel felett 30 forint kedvezményt kaphatunk a kilónkénti árból. Az Erdbeerland Kft. többi eperföldje is megnyitotta már kapuit az érdeklődők előtt: Érden, a 7-es főút érdi elkerülő szakasza mellett (GPS koordináták: Keleti hosszúság: 18.89251 Északi szélesség: 47.36250), Pomázon, a Dobogókői út mellett (GPS koordináták: Keleti hosszúság: 19.04804 Északi szélesség: 47.64598), Solymáron, a 218-as busz Kövesbérci utcai megállójánál, valamint Szigetszentmiklóson, a Csepelről Szigetszentmiklós felé vezető út mellett (GPS koordináták: Keleti hosszúság: 19.04735 Északi szélesség: 47.36168) Az Eperország Kft. is több ültetvényt üzemeltet. Az egyik ilyen epreskert Győrszemerén, a 83-as főút mellett, Győr irányából Pápa felé a 64-es kilométerszelvényt elhagyva, bal oldalon található. További ültetvényük van még Vámosszabadiban, a 14-es főút mellett, Győr irányából Vámosszabadi felé a jobb oldalon, továbbá Mosonmagyaróváron és Rajkán is szedhetnek epret a vállalkozó szellemű vásárlók. Azonban ezek a telepek még zárva vannak, nyitásról célszerű az üzemeltetőnél érdeklődni.

Közeleg a határidő, érkeznek a tanyás pályázatok
2016.05.20.
Fontos nap lesz május 23-a, ez ugyanis az egységes kérelmek beadásának határideje, így aki még nem nyújtotta be, jobb, ha igyekszik. Ezt követően sem áll meg majd az élet, lehet pályázni a tanyafejlesztési támogatásokra is, valamint ismét lehet állami földeket vásárolni a Földet a gazdáknak! program keretében. Ha nem volt ideje hét közben informálódni az agrárium eseményeiről, Önnek szól heti Agrárhír-összefoglalónk!

Pingvin Pityu óvja az ország első PET-faluját
2016.05.20.
Átadták az ország első műanyag palackokból épült PET-faluját és Öko-táborát a mezőberényi Piknik Parkban. A park üzemeltetője és az ÖTHÉT Egyesület együttműködésének célja az élményalapú oktatás megvalósítása. Szeretnék elérni, hogy ennek keretei között már gyerekkorban kialakuljon a környezettudatos viselkedési forma. A projekt a szelektív hulladékgyűjtést és környezetvédelmet népszerűsíti a gyermekek körében játékos, interaktív formában.

Gigantikus ökoház, ahol az apró örömöknek is nagy varázsa van
2016.05.20.
Helly Scholten és társa, Mark de Leeuw boldog részesei lehetnek a Rotterdam Egyetem kísérleti CHIBB , fenntartható ház projektjének. Helly Scholten és társa, Mark de Leeuw boldog részesei lehetnek a Rotterdam Egyetem kísérleti CHIBB , fenntartható ház projektjének. Arjan Karssenberg vezetésével ugyanis az egyetem kifejlesztett egy ?szélsőséges és innovatív koncepció? , aminek célja, hogy a ház minden értelemben fenntartható legyen. A család négy tagja (plusz egy kutya, két macska, és négy aranyhal) tehát úgy döntött, hogy a következő három évben segítői lesznek az egyetemi tesztelésnek és kipróbálják, hogy életképes-e a prototípus.