2016. Június 27. Hétfő
László napja

valuta árfolyam

Magyar diákok külföldön: menni minden áron?
2016.06.24.
Zajlanak a szóbeli érettségi vizsgák, mi meg kíváncsiak voltunk, a középiskolát most végzők közül mennyien gondolják még mindig úgy, hogy külföldi egyetemen folytatnák. Kiderült: megint többen vannak, mint tavaly voltak.

A Google a legvonzóbb munkahely
2016.06.23.
A Google a legvonzóbb amerikai munkahely a LinkedIn közösségi oldal felhasználói szerint, az internetes óriáscég a Salesforce-t és a Facebookot előzte meg a rangsorban - írja a Világgazdaság.

Fejleszt a Knorr-Bremse Budapesten: több száz új állás
2016.06.23.
A Knorr-Bremse Rail Systems Budapest 5,28 milliárd forintos fejlesztéssel bővíti fővárosi üzemét, a beruházással a vállalat csaknem 300 új munkahelyet is létrehoz - közölte a müncheni székhelyű vasúti szerelvény- és haszongépjármű-fékrendszer gyártó.

Diplomák tízezreit nem adhatják át
2016.06.23.
Tavaly csaknem tízezer záróoklevél maradt bent az intézményekért azért, mert gazdájuknak nem volt meg az átvételhez szükséges nyelvvizsgája.

Tényleg nem önkénteskedik a magyar ? ez az OECD-lista is bizonyítja
2016.06.23.
HVG Business Az önkéntesség az egész társadalmat jobbá tevő, kedvező körforgást indíthat be. Egy OECD-lista szerint idehaza nincs nagy respektje az efféle tevékenységnek.

Fából készült emlékparkok és oszlopok díszítik Kisgyőrt, a fafaragások faluját
2016.06.22.
A faművesek között aligha akad olyan alkotó, aki ne hallotta volna hírét Kisgyőrnek, ahol a faművesek már évtizedek óta csodálatos munkát végeznek.

Végeztél? Vár a munkahivatal!
2016.06.22.
Az iskola befejezése után nem mindenki tud azonnal elhelyezkedni, és az előző évekhez hasonlóan feltehetően az idén júniusban is több ezer végzős árasztja majd el a munkaügyi hivatalokat. Csak kevesen ismerik pontosan a hivatalos kötelességeiket.

Mezítlábas egészség a fűszerkert árnyékában
2016.06.22.
A Pilisi Parkerdő Zrt. közreműködésével avattak fel Remeteszőlősön egy 12 állomásból álló tanösvényt.

Újabb csodás erdei vasúttal gazdagodtunk
2016.06.22.
Már közlekedik az erdei vasút Márianosztra és Nagyirtás közötti csaknem hét kilométeres szakaszon.

Több körben választják ki a háztartási alkalmazottakat
2016.06.17.
Minden eddiginél több, csaknem tizenötezer bébiszittert, takarítónőt, kertészt, szakácsot foglalkoztattak tavaly Magyarországon. Ennél is többen lehetnek a valóságban, a Nemzeti Adóhivatal ugyanis csak a regisztrált háztartási alkalmazottakról tudott információt adni. Igény ugyanis van a házi teendők ellátására, még hozzá főállású házvezetőnő és/ vagy gyermekfelügyelő iránt ugrott meg az érdeklődés az elmúlt években - tapasztalja az egyik munkaerő-közvetítő. Jelentkező is akad bőven: zömmel nem piacképes diplomával rendelkező tanárok, művelődésszervezők, egészségügyi alkalmazottak, érettségivel rendelkezők vagy éppen a vendéglátásba belefáradt munkavállalók.

Sok termés, még több támogatás ? ezt hozza 2016
2016.06.16.
Nem lehet okuk panaszra idén a gazdáknak. Szépen teleltek, most pedig megfelelően fejlődnek az őszi kalászosok, illetve a tavasszal vetett növények állapota is ígéretes. Emellett a támogatások mértékére sem szólhatunk egy rossz szót sem az FM sajtóközleménye szerint.

3,5 milliárd forint érkezik élőhely fejlesztésre
2016.06.16.
A mezőgazdasági táj és az ökoszisztéma állapota kiemelkedően fontos manapság, ezért az agrárium ezen területét is támogatják. A most megjelent felhívás értelmében élőhelyfejlesztési célú beruházások támogatására pályázhatnak a gazdák.

Világhírű lett a nagyvázsonyi szemétgyűjtő lovas fogat
2016.06.16.
Környezetbarát, takarékos és csendes. Külföldön már évekkel ezelőtt bevált. A nagyvázsonyi önkormányzat Fábry Szabolcs János polgármester, ötletgazda kezdeményezésére kísérletképpen fogott bele a lovas fogatos hulladékgyűjtésbe, mert szeretne pénzt megtakarítani, illetve igyekszik kímélni a környezetet. A próbaüzem tapasztalatai kedvezőek. Sok előnye van Az új hulladékgyűjtési ?technika? egyúttal olcsó, munkahelyteremtő és lótenyésztést segítő. Amíg egy kukásautó ötvenmillió forintba kerül, a lovas kocsi négymillióból ?megvan?, fenntartási költségei is lényegesen olcsóbbak ? mintegy egyharmadába kerülnek a kukás autóénak. A kocsi prototípusa ? külföldi minták alapján ? a nagykőrösi Danka-műhelyből érkezett a településre. A jármű két oldalra billenti a platót, négy rögzíthető tárcsafékkel, bőrülésekkel és hátsó kapaszkodós fellépőkkel ellátott fogat.

Agrár-startup nyerte a DELFIN Díjat
2016.06.16.
Egészségesebb, kevesebb toxint tartalmazó élelmiszer és takarmány - precíziós terményszárítást megvalósító innovációé a Magyar Telekom által alapított DELFIN Díj.

Budapesten bővít a Lufthansa
2016.06.16.
50 új repülőmérnöki munkahely, a toborzás júliusban indul.

Jó üzlet a ketchupnak való paradicsom termesztése
2016.06.16.
A 2010-es évek eleje óta elképesztő módon megugrott az országban a püréparadicsom termesztése, a nagy részét itthon is dolgozzák fel.

A kutya sem akar vállalkozni?
2016.06.16.
Míg 2013-ban 605 ezer cég működött Magyarországon, ma már csak 550 ezer. Az ez idő alatt megszűnt cégek többsége csak papíron létezett. De még mindig messze vagyunk az egészséges cégstruktúrától. Ráadásul a cégalapítási kedv továbbra is minimálisnak mondható.

Már szállást is adnak a cégek, csak legyen munkavállaló
2016.06.14.
Lepukkant épület, bizonytalan egzisztenciájú lakók, és az egészet körbe lengő, ?végállomás?-érzet. A nyolcvanas évek végéről ezek a képek maradtak sokunkban a munkaadó általi szállásoltatásról. Több évtized kihagyás után újra megjelent, és egyre népszerűbb a szállásoltatás, nyilván ez már egy teljesen más szolgáltatás, mint a korábbi munkásszállók. A multik minden lehetőséget megragadnak, hogy munkavállalókat szerezzenek. Sajnos a közmunkaprogram sokszor még náluk is vonzóbb.

Újabb magyar település produkált kimagasló teljesítményt - Keszthely a kilátók városa!
2016.06.14.
Habár sokan sokféle okból kifolyólag szidják, abban talán mindenki egyetért, hogy Magyarország rendkívül szép hely, legyen szó akár városairól, akár természeti övezeteiről. Most Keszthely erősít rá erre a tényre kilátóival, valamint csodálatos turista útvonalaival.

Óriási siker a magyar lángos Dublinban
2016.06.14.
A sajtos-tejfölös mellett töltött, sőt, epres-nutellás verzió is készül. Mind megmutatjuk! Az aprócska magyar faluból, Rakamazból származó Keller István és menyasszonya kemény fába vágta a fejszéjét, ötletüket azonban végül hatalmas siker koronázta: elhatározták, hogy egy kis standot nyitnak az ír fővárosban, hogy az utcán népszerűsítsék a hazai konyha mennyei ízeit. Mint kiderült, az írek rajonganak a magyar ételekért; Istvánéknál főleg a gulyásleves, illetve a töltött lángos fogy a legjobban, persze a hagyományos változatot is sokan szeretik.